Blogi

Krista_web

Osaatko omistaa?

  • Blogi
  • Krista Elo-Pärssinen
  • 11.08.2017
  • Perheyrittäjyys

Helsingin Sanomissa Via Groupin johtamisen konsultti Tero J. Kauppinen totesi, että ”Omistajien tyytyväisyys ja omistaja-arvo ovat seuraus siitä, että asiakkaat on hoidettu hyvin ja henkilöstö pystyy hoitamaan asiakkaat paremmin kuin kilpailijat.”

Tämä on totuus, jonka perheyritysten omistajat ovat tienneet jo kauan. Perheyrityksille tärkeimmät sidosryhmät ovat henkilöstö ja asiakkaat. Henkilöstön arvostaminen ja hyvinvointi sekä asiakkaiden tarpeiden tunnistaminen ovat osa perheyritysten menestystä. Gustav Paulig sanoi aikoinaan: ”Sinä päivänä, kun laadusta aletaan tinkiä, voidaan tehtaan portit sulkea.”

Omistajilla pitää olla selkeä, yhteinen ymmärrys, miten yritys tuottaa arvoa omistajilleen. Tämän lisäksi omistajien pitää myös luoda omistamiselleen visio: millaisen yrityksen haluamme omistaa 20 vuoden päästä? Omistajien tavoitteet ja arvomaailma vaikuttavat vision muodostamiseen. Yksi pitkäikäisten perheyritysten salaisuus on niiden vahva ja innostava visio.

Millaista sitten on hyvä omistajuus käytännössä? Paasikivien omistaman Oras Investin vuosikatsauksessa määritellään, että hyvä omistajuus edellyttää avointa ja rehellistä otetta, työn kunnioittamista ja reilua peliä. Omistajuuteen liittyvä vastuu on suurempi kuin sen suomat etuoikeudet.

Perheyrityksissä omistajien välinen vuorovaikutus ja yhteistyö ovat ensiarvoisen tärkeää. Perheyrityksissä on erilaisia omistajarooleja ja rooleihin liittyy erilaisia tehtäviä, jotka vaativat erilaista osaamista.

Tule keskustelemaan omistajuudesta Perheyritysten liiton Omistamisen taito –valmennusohjelmaan! Ohjelmassa mm. Jussi Herlin (Kone), Sari Hyökyvaara (Smartum), Mia Porkkala (Aho Group) ja Topi Paananen (Peikko Group) jakavat omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan omistajuudesta.

Krista Elo-Pärssinen

Valmennukset, omistajaosaaminen, tutkimus ja yhteistyöyritykset

Kommentit

UKK – Tapahtumat ja valmennukset

Kysymys #1

Kuinka voin perua ilmoittautumiseni?

Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta 10 vuorokautta ennen tilaisuutta. Peruutus tapahtuu ilmoittautumisen vahvistusviestistä (sähköpostiviesti) linkillä tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen jasenpalvelu@perheyritys.fi

Kysymys #2

Kuinka ilmoittaudun tilaisuuksiin?

Tapahtumiin ja valmennuksiin ilmoittautuminen tapahtuu aina kyseisen tilaisuuden sivulta, tulevat tilaisuudet on listattu tapahtumakalenteriimme.

Halutessasi voit olla myös yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen jasenpalvelu@perheyritys.fi.

Kysymys #3

Laskutus

Tilaisuudet laskutetaan jälkikäteen jäsenyritykseltä, mikäli muita laskutustietoja ei ole annettu. Ensisijaisesti laskutamme verkkolaskuna.

Tilaisuudet, joissa on alennettu osallistumismaksu, mikäli samasta yrityksestä osallistuu useampia henkilöitä, laskutetaan samalla laskulla.

strat-kump
fennia_100x200px
elo_logo
op_100x200px
pwc_100x200px
yhttyo-kump
capman_100x200px
sek_100x200px