Blogi

Leena_web

Osaava ja tyytyväinen työvoima on yrityksen parasta pääomaa

  • Blogi
  • Leena Mörttinen
  • 12.05.2017
  • Talous

Selailin Twitteriä tässä männäviikolla ja törmäsin Harvard Business Review -julkaisun sivuilla Michael Mankinsin kirjoittamaan artikkeliin. Jutussa käskettiin hyvin selvästi yritysten omistajia ja johtajia keskittymään kasvuun kannattavuuden parantelun sijaan. Juttu löytyy PL:n Twitter feedistä  (@Perheyritys 9.5.2017).

Mankins oli pannut merkille saman asian kuin ekonomistit ympäri maailmaa: maailma on täynnä rahaa ja pääomaa. Globaalit pääomataseet ovat lähes kolminkertaistuneet vuodesta 1990 vuoteen 2010 ja pääoman määrä kasvaa edelleen. Kylvemme rahassa. Myös suomalainen yrityssektori pystyisi rahoittamaan itsensä, sillä sen omarahoitussuhde (bruttosäästöt/investoinnit) on Suomen Pankin Eero Savolaisen mukaan lähes 140 prosenttia (kuva). On toki huomattava, että pääoma, kuten onni, ei jakaudu tasaisesti. On niitä yrityksiä, joilla kassaa ja pääomaa on paljon ja yrityksiä, jotka elävät investointeja rajoittavassa niukkuudessa. Tosiasia kuitenkin on, että kokonaisuutena systeemissä velloo pääomaa.

blogi kuva

Runsas pääoma ja heikko talouskasvu ovat alentaneet pääomakustannuksia historiallisen matalalle tasolle. Myös keskuspankit tekevät parhaansa pumppaamalla systeemiin rahaa ja pitämällä lyhyet korot negatiivisina. Mankinsin mukaan 1980- ja 1990-luvuilla Yhdysvalloissa keskimääräinen pääoman hinta oli peräti 10-15 prosenttia. Tänään Yhdysvalloissa kustannuksen arvioidaan olevan vain noin 8 prosenttia. Ja monen suuremman yrityksen velkarahoituksen hinta on lähellä inflaatiovauhtia.

On ymmärrettävää, että kalliin pääoman aikana leikataan kustannuksia ja parannetaan katteita. Tällöin oman pääoman tuotto kasvaa. Mutta jos pääomakustannus on matala ja yrityksen oman pääoman tuotto korkea, mistä johtuu yritysten heikko T&K- ja investointitahti meillä ja maailmalla?

Mankins tunnisti omasta asiakaskunnastaan kolme selitystä investointien nahkeudelle: 1) uusia ideoita on vaikea löytää, 2) yritysten käytännöt sulkevat pois monia uusia kasvumahdollisuuksia ennen kuin niitä edes kokeillaan ja 3) yrityksillä ei ole osaamista, jolla muuttaa lupaavat kasvumahdollisuudet uusiksi bisnesmalleiksi. Itse lisäisin listaan vielä pitkän kriisin aiheuttaman trauman sekä varovaisten henkiinjääneiden aiheuttaman riskinkarttamisen vinouman. Kriisissä ovat selvinneet parhaiten ne, jotka eivät ottaneet suuria riskejä juuri ennen kriisiä. Lähes kymmenen vuotta kestäneeseen ”sotatilaan” tottuneet yritysjohtajat osaavat pitää yrityksen hengissä, mutta eivät välttämättä kasvattaa sitä.

Lääkkeiksi Mankins tarjoaa seuraavaa: Yrityksissä tulisi tiedostaa riskinkarttamisen vaarat ja aktiivisesti purkaa organisaation rakenteista johtuvia innovatiivisuutta rajoittavia jäykkyyksiä. Työntekijöille pitää antaa aikaa keksiä uusia ideoita ja riskinotosta pitää palkita. Uusia ideoita ei myöskään saisi tappaa idea-asteella, vaan niille pitää antaa hieman tuulta siipien alle. Tosin, kohtuullisen nopeasti pitää myös uskaltaa lopettaa ne vähemmän lupaavat harjoitukset. Tämä pitää erikseen opetella, sillä luopumisen tuska on tunnettu inhimillinen piirre. Viimeisenä ja ehkä tärkeimpänä on suhtautuminen omiin työntekijöihin. Tutkimusten mukaan yritykset, jotka kohtelevat osaavaa työvoimaa samalla kunnioituksella ja huolella kuin yrityksen pääomaa, menestyvät selvästi muita paremmin.

Osaava ja tyytyväinen työvoima on yrityksen parasta pääomaa, joka oikein motivituna voi siivittää firman kasvuun. Tämä on sanottu usein aikaisemminkin, ja perheyritykset tietävät sen ehkä vielä paremmin kuin muut.

 

Leena Mörttinen

Toimitusjohtaja
Perheyritysten liitto

Leena Mörttinen

Toimitusjohtaja

Kommentit

UKK – Tapahtumat ja valmennukset

Kysymys #1

Kuinka voin perua ilmoittautumiseni?

Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta 10 vuorokautta ennen tilaisuutta. Peruutus tapahtuu ilmoittautumisen vahvistusviestistä (sähköpostiviesti) linkillä tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen jasenpalvelu@perheyritys.fi

Kysymys #2

Kuinka ilmoittaudun tilaisuuksiin?

Tapahtumiin ja valmennuksiin ilmoittautuminen tapahtuu aina kyseisen tilaisuuden sivulta, tulevat tilaisuudet on listattu tapahtumakalenteriimme.

Halutessasi voit olla myös yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen jasenpalvelu@perheyritys.fi.

Kysymys #3

Laskutus

Tilaisuudet laskutetaan jälkikäteen jäsenyritykseltä, mikäli muita laskutustietoja ei ole annettu. Ensisijaisesti laskutamme verkkolaskuna.

Tilaisuudet, joissa on alennettu osallistumismaksu, mikäli samasta yrityksestä osallistuu useampia henkilöitä, laskutetaan samalla laskulla.

strat-kump
fennia_100x200px
elo_logo
op_100x200px
pwc_100x200px
yhttyo-kump
capman_100x200px
sek_100x200px