Ajankohtaista

Jussi Herlin: ”Valmistaudu tulevaisuuteen, joka tuntuu nykyhetkellä epämiellyttävältä”

  • Uutinen
  • 24.03.2017

herlin3

Niin yritysten kuin kansakuntien pitäisi valmistautua tulevaisuuteen, joka nykyhetkellä tuntuu epämiellyttävältä, sanoo KONE Oyj:n viidettä polvea edustava Jussi Herlin.

Herlin puhui epävarmuuden sietämisestä Perheyritysten liiton Ota suunta –juhlaseminaarissa Helsingissä perjantaina. Herlin on perheyhtiön hallituksen varapuheenjohtaja ja työskentelee yhtiössä myös operatiivisissa tehtävissä.

Yksi maailman megatrendeistä on kaupungistuminen. Vastatakseen kehitykseen KONE on äskettäin uudistanut strategiansa. Yhtiön missio on tehdä kaupungeista ihmisille parempia paikkoja asua ja elää.

Herlin kuvaa strategiaa puolivalmiiksi: Siihen on jätetty tarkoituksella aukkoja, jotka täydentyvät matkan varrella.

  • Epävarmuuden syleileminen on ainoa tapa rakentaa tulevaisuutta, Herlin sanoo.

Hän muistutti puheessaan Fra Mauron kartasta vuodelta 1459. Tuolloisen käsityksen mukaan maailma oli niin sanotusti valmis.

70 vuotta myöhemmin Diego Riberon kartta näytti kuitenkin toiselta. Amerikan rannikko näkyy jo kartassa, mutta sen taakse on jätetty tilaa uusille löydöille.

Herlin huomautti, että maailma muuttuu nyt nopeammin kuin koskaan. Emme tiedä, mitä tapahtuu viiden tai kymmenen vuoden päästä. Hän kuitenkin korosti, että myös organisaatiot ja ihmiset kykenevät muuttumaan. On vain varauduttava siihen, että nykyhetkellä pätevät lainalaisuudet eivät ehkä päde tulevaisuudessa.

 

 

 

strat-kump
fennia_100x200px
elo_logo
op_100x200px
pwc_100x200px
yhttyo-kump
capman_100x200px
sek_100x200px