Ajankohtaista

Philip Aminoffista Perheyritysten liiton hallituksen uusi puheenjohtaja

  • Uutinen
  • 02.11.2017

_DSC5633

Perheyritysten liiton syyskokous on valinnut liiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi KTM, MBA Philip Aminoffin (s. 1962). Aminoff aloittaa puheenjohtajana tammikuun alusta 2018. Puheenjohtajakausi on kolmivuotinen.

Aminoff uskoo, että Perheyritysten liitto ja sen jäsenyritykset voivat vahvasti myötävaikuttaa Suomen kansantalouden positiiviseen ja kestävään kehitykseen.

–    Hyvä määrä omavaraisia yrityksiä on kansantalouden etu. Uskon, että Perheyritysten liitto voi vaikuttaa siihen, että Suomeen saadaan nykyistä vahvempi keskikokoisten yritysten populaatio, josta aikanaan kumpuaa myös uusia isoja yrityksiä, Aminoff sanoo.

–    Jos perheyrittäjät vakuuttuvat siitä, että pitkäjänteisesti kasvavat, suomalaiseen omistajuuteen jäävät yritykset nähdään oleelliseksi osaksi vaurastuvan Suomen rakentamista, uskon investointivalmiuden vahvistuvan oleellisesti nykyisestä.

–    Perheyritysten liitto voi olla osaltaan vaikuttamassa siihen, että koulutetaan osaavia, vastuullisia ja innostuneita omistajia – että meillä on hyviä omistajia, joiden avulla yritykset menestyvät, hän sanoo.

Aminoff on Helvar Mercan ja Helectronin hallituksen puheenjohtaja ja Vehon, Helvarin, Fastemsin sekä Electrosonicin hallituksen varapuheenjohtaja Hän toimi hallituksen puheenjohtajana Euroopan kansallisten perheyritysliittojen katto-organisaatiossa European Family Business-järjestössä vuosina 2008–2012 sekä EU:n komission asettamassa perheyritystyöryhmässä  vuosina 2007–2009.

Perheyritysten liiton hallituksen muiksi uusiksi jäseniksi valittiin Johanna Ikäheimo (Lappset Group Oy) ja Päivi Leiwo (Oilon Group Oy). Hallituksen jäseninä jatkavat Aleksi Arpiainen (Tampereen Tiivisteteollisuus Oy), Anne Ekberg (Fiblon Oy Ab), Peter Fredman (Fredman Group Oy), Anne Kangas (Hoitokoti Päiväkumpu Oy), Nanna Hietala (MSK Group Oy) ja Juha Metsälä (Pohjola Rakennus Oy).

PL:n hallituksessa on näiden valintojen myötä naisenemmistö, joka on harvinainen elinkeinoelämän järjestöissä.

Philip Aminoff on Perheyritysten liiton yhdeksäs puheenjohtaja. Ennen häntä PL:n puheenjohtajina ovat olleet Peter Fazer (ensimmäinen pj.), Krister Ahlström, Klaus Sohlberg, Marjo Miettinen, Janne Timonen, Anne Berner, Pekka Laitinen ja Heikki Kovanen.

Puheenjohtajan esitti syyskokoukselle liiton vaalivaliokunta, jonka puheenjohtaja Varovan toimitusjohtaja Pekka Laitinen sanoo liiton saavan Aminoffista erinomaisen puheenjohtajan.

–    Philip Aminoff on osallistava, keskusteleva ja kaikkien kanssa toimeentuleva innostavan positiivinen persoona. Hän kannustaa ihmisiä ympärillään tekemään parhaansa ja hänellä on taito selittää ymmärrettävästi monimutkaisia asioita usealla eri kielellä. Tässä meillä on erinomainen esimies liiton uudelle toimitusjohtajalle ja näkemyksellinen puheenjohtaja viemään liittoa eteenpäin, Laitinen sanoo.

Puheenjohtajan tehtävän jättävä Heikki Kovanen sanoo myös olevansa tyytyväinen siihen, että Perheyritysten liitto jää hyviin käsiin.

–    Omalla puheenjohtakaudellani liiton jäsenmäärä on kasvanut, liiton rooli on kasvanut ja myös kansainväliset vaikutusmahdollisuutemme ovat hyvät, vaikka pienestä maasta tulemmekin. Omalla kaudellani halusin panostaa liiton alueelliseen toimintaan, tämä on koko Suomen Perheyritysten liitto, ei vain Helsingin. Jatkossakin on tärkeää vaikuttaa siihen, että perheyritysten toimintaedellytykset ovat Suomessa mahdollisimman hyvät. Kaikissa menestyvissä valtioissa on menestyviä perheyrityksiä, ei tarvitse kuin katsoa Ruotsiin ja Saksaan tämän huomatakseen, Heikki Kovanen sanoo.

Perheyritysten liitossa on muitakin tuoreita henkilömuutoksia, sillä uusi toimitusjohtaja Auli Hänninen aloitti uusissa tehtävissään 1. marraskuuta.

Lisätietoja:

Auli Hänninen Perheyritysten liiton toimitusjohtaja 040 041 5230
Johanna Vesikallio Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö 040 722 4092

FAKTA: Perheyritykset työllistävät Suomessa yli puoli miljoonaa ihmistä. Työllistävistä yrityksistä 70 % on perheyrityksiä. Perheyritysten liitossa on 455 jäsentä, jotka edustavat monipuolisesti suomalaista yrityskenttää pienistä yrityksistä kansainvälisiin pörssiyrityksiin.

strat-kump
fennia_100x200px
elo_logo
op_100x200px
pwc_100x200px
yhttyo-kump
capman_100x200px
sek_100x200px