Ajankohtaista

Sara Lindeman: “Vaikuttavuus ja tarkoitus motivoivat seuraavaa sukupolvea”

  • Uutinen
  • 24.03.2017

lindeman1

Tulevaisuuden yritykset ratkaisevat tärkeitä globaaleja ongelmia. Yritysten nuori sukupolvi taas haluaa olla mukana tekemässä merkityksellistä liiketoimintaa, sanoo Oy Lindeman Ab:n neljättä sukupolvea edustava Sara Lindeman.

Yli satavuotiaan perinteikkään kalaverkkojen valmistajan uusi suunta on tästä hieno esimerkki. Uusi suunta on saanut jatkajapolven innostumaan ihan uudella tavalla perheyrityksestä.

Sara Lindeman kertoi perheen yrityksen ja oman tarinansa Perheyritysten liiton Ota Suunta –juhlaseminaarissa Helsingissä.

Oy Lindeman Ab on perustettu vuonna 1895. Vuodesta 1908 se on valmistanut kalaverkkoja.

Sara Lindemanin isä menehtyi tämän ollessa teini-ikäinen. Siitä lähtien yritys on ollut hänen äitinsä vastuulla.

  • Minulle ja sisarelleni tehtiin selväksi, että saamme tehdä mitä vain, meidän ei tarvitse jatkaa perheyritystä. Sisko halusi tehdä taidetta, mina halusin pelastaa maailman, Sara Lindeman kertoi.

Sara Lindeman opiskeli ensin Hankenilla, sitten maailmalla ihmisoikeuksia. Hän on työskennellyt YK:n päämajassa ja Afrikan slummeissa. Nyt hän työskentelee Aalto yliopistossa kestävän kehityksen innovaatioiden parissa.

Kolmisen vuotta sitten tuli uusi käänne. Tampereen yliopisto otti yhteyttä Lindemanin äitiin. Yliopistolla oli kiinnostava innovaatiohanke, mutta ei yrityskumppania. Lindemanin äiti tarttui tilaisuuteen. Nyt perheyritys on mukana yhteishankkeessa, joka kulkee nimellä ELMO (eliminating mosquito-borne deceaces). Sen tavoitteena on auttaa YK:ta saavuttamaan yksi kestävän kehityksen tavoitteista: eliminoida malaria.

Perheyritys alkoi uudella tavalla kutsua Lindemania.

  • Alkoi tuntua, että nyt minulla on kymmenen vuoden kokemuksestani annettavaa.

Malariaverkkojen kehittäminen on innostanut myös Sara Lindemanin sisaren ja puolison mukaan yritykseen.

  • Meidän sukupolvemme on tietoinen globaaleista ongelmista. Ne ovat faktoja. Meidän on tehtävä niille jotakin.

 

 

strat-kump
fennia_100x200px
elo_logo
op_100x200px
pwc_100x200px
yhttyo-kump
capman_100x200px
sek_100x200px